De Top2000 Kerkdienst was een groot succes!!

Via onderstaande reacties laten verschillende (jeugd)gemeenteleden weten hoe ze deze dienst hebben ervaren:

Jeugdlid

Voordat de Top 2000 dienst daar was hadden we nog een paar jeugd avonden waar we gingen kijken naar welke liedjes er allemaal in de dienst zouden voorkomen en wie welke Bijbeltekst zou voorlezen. Het was wel een discussie wie welke moest voorlezen maar uiteindelijk had iedereen er wel een. Nadat we de dienst nog een keer hadden doorgenomen, namen we wat te drinken en speelden we een spelletje. Het was altijd heel gezellig met iedereen en we hebben zeker veel plezier gehad!

Aline

Wat een overweldigende dienst was dit..... zoveel mensen, zoveel warmte en saamhorigheid. Met als hoogtepunt het WhatsApp-gebed, heel veel mensen deden mee, zoveel zelfs dat we

3 rondes moesten doen in plaats van de 2 geplande.

Natuurlijk is er nog meer gebeurd, hopelijk was je bij deze dienst en anders een tip.... bekijk foto's/filmpjes en de liturgie op de site zodat je toch nog een indruk kan krijgen van deze dienst.

Dikke duim voor onze jeugdleden en 2 kinderen van de kindernevendienst, wat een prestaties hebben jullie geleverd... Top!

Ook helemaal fantastisch was het om de band "Parttime" in ons midden te hebben, nogmaals super bedankt voor jullie muzikale begeleiding en voor het bereiken van ons doel, want dat hebben we zeker bereikt. Wat werd er goed gezongen door iedereen, op de door jullie zelf gekozen liedjes.....!!! En wat voor liedjes, van ABBA, U2, van Claudia de Breij, Wim Sonneveld om maar wat voorbeelden te noemen. En het "onze Vader" op de melodie van I am sailing van Rod Stewart!

De opbrengst van de collecte was bijna €300,- een geweldig mooi bedrag voor de mensen in Ethiopië!

Iedereen nogmaals heel hartelijk bedankt voor de medewerking en natuurlijk voor het komen..... het was super!!

collage Top2000

Diverse reacties van jeugd en leiding:

- Ik vond het zeker een leuke dienst en moeten we zeker vaker doen!

- Ik vond het een dienst die zeker voor herhaling vatbaar is

- Ik vond het een leuke dienst omdat het een erg progressieve manier is om met de kerk om te gaan!

- Mijn stukje over de dienst: "Ik vond het een hele leuk dienst. Het was eens een keer iets anders en zeker voor herhaling vatbaar." Tja wat kun je verwachten bij een pop 2000 dienst? Wellicht hebben meerdere mensen zichzelf dat afgevraagd. Maar ik denk dat we er als jeugd zijnde in geslaagd zijn. Het was mooi om te zien dat er zoveel mensen op afkwamen. Dit heeft me zeker goed gedaan. Ook de reacties achteraf waren ontzettend leuk om te horen!  De dienst had popmuziek waarvan ik niet wist dat er zulke mooie boodschappen in verstopt zaten. Verder maakte het WhatsApp-gebed het helemaal van deze tijd.

- Muziek kan soms heel mooi verwoorden wat anders misschien onuitgesproken blijft. En sommige liedjes zing je soms gewoon lekker mee, zonder erover na te denken wat je eigenlijk zingt. Maar tijdens de Top 2000 dienst dacht ik juist extra na over de tekst, mede door de Bijbelteksten, die erbij waren gezocht en omdat van de Engelse liedjes ook de Nederlandse tekst ernaast  te lezen was. Ik vond het een heel emotionele dienst en het was fijn dat er zoveel mensen op af kwamen. Doordat iedereen via het WhatsApp-gebed zijn eigen persoonlijke gebed met iedereen kon delen, werd het echt een gebed van ons allemaal, heel mooi vond ik dat. En wat kan onze jeugd mooi voorlezen, dat mogen ze van mij nog veel vaker doen. En nog eens een applaus voor "Parttime", want wat hebben we ze een moeilijke liedjes laten zingen en wat hebben ze dat goed gedaan!!! Deze dienst was voor mij zeker voor herhaling vatbaar.

-Ik dacht eigenlijk dat de top 2000 dienst een flop zou worden of dat de jeugd de enige in de kerk zou zijn, maar het was uiteindelijk super druk en echt een hele ervaring. Ik vond het leuk dat het nog steeds wel een kerkdienst was, maar je kon wel dansen. Ik hoop dit nog eens te kunnen beleven.

-Ik vond het leuk om eens een kerkdienst mee te maken met muziek, die ik ken in plaats van kerkliedjes en kerkorgelmuziek. Ik vond ook het WhatsApp-gebed mooi, omdat iedereen zo mee kon doen.  En de chocolaatjes, aan het eind van de dienst, zagen er mooi uit en waren ook heel lekker.

-Ik vond de hele dienst mooi en leuk dat het eens wat anders was dan normaal. Vooral leuk dat de muziek live werd gespeel door Fred met zijn band.

Reacties vanuit de gemeente:

-“Ze hân 't geweldig vur mekaor!  Ik zij normaal nie vur zoiets, maar di hân ze zò goed vur mekaor, 't was echt prachtig. Het was mooi met die gesproken teksten tussendoor (de jeugd dee ut harstikke goed) en de originele en vertaalde teksten op het scherm. En de appjes die door Anton en Christiaan verwerkt werden...Twee duimen in de lucht!”

- Nieuwsgierig gingen wij met onze jongeren naar de kerk. Welke muziek gaat er gespeeld worden? Mag er pop muziek gespeeld worden in de kerk? Kunnen we meezingen? Een volle kerk, zoeken naar een plek om bij elkaar te kunnen zitten. Aandachtig keken ze om zich heen. Muziek werd herkend en er werd enthousiast meegezongen. Mooi om te zien en te horen hoe de tekst van moderne muziek betekenis kan krijgen in de dienst. Dat God ook deze teksten gebruikt om tot ons te spreken.

Wat een feest was het om hierbij te zijn!

De dienst nalezen, dat kan. Download de presentatie met de liedjes en de bijbelteksten hier