Protestantse Gemeente West Maas en Waal

Kerkgemeenschap voor geloof, zingeving en ontmoeting

Blog Jeugdgroepen

Jeugdkamp 2018

Vrijdag 21 september was het zover. De jeugd ging op kamp. We hadden een echt lounge weekend. De eerste avond hebben we soep met een broodje knak gegeten. Daarna hebben we spelletjes gedaan (weerwolven van Wakkerdam, vijf tegen vijf). En we hebben gedanst tot laat in de nacht. Aline en Yvonne zeggen dat ze ook hebben gedanst, ’s morgens nog voor het ontbijt (jaja).

’s Ochtends hebben we het huisje verbouwd, zodat we er met z’n allen in pasten. We hebben wel drie tafels in de woonkamer gezet. Na het heerlijke ontbijt, met gebakken eitjes van Stephan, hebben er een paar van onze groep geklommen op de klimwand en gesprongen op trampolines en konden we gaan zwemmen. Na de lunch is er een groep gaan waterfietsen. Het was lekker weer en je kon door het hele park varen. Ze kwamen ook nog langs onze huisjes op gevaren en hebben toen een verstekeling meegenomen (Coendert).

’s Avonds zijn we lekker pizza wezen eten en hebben we weer spellen gedaan. We moesten dingen en personen uit de bijbel omschrijven en uitbeelden en een spel dat we ieder jaar met kamp weer spelen is PimPamPet (het wordt steeds meer een strijd tussen teams in plaats van tussen personen, om zo maar zoveel mogelijk kaartjes bij elkaar te krijgen).

De zondagochtend kostte het wat meer moeite om iedereen wakker te krijgen, maar we hebben wel weer lekker met elkaar ontbeten, deze keer met een gekookt eitje. Daarna konden we nog gaan zwemmen of net doen waar je zin in had. En na nog een gezamelijke lunch zijn we gaan opruimen en schoonmaken (en hebben we de  huisjes weer in de gewone staat terug gebracht).

Door een donatie konden we dit jaar veel luxer op kamp. We zaten nu in huisjes in plaats van in stacaravans. Hierdoor hadden we meer ruimte om gezellig met de hele groep bij elkaar te zitten en samen te eten.  Mede daardoor hadden we een heel leuk kamp. En we willen ook nog iedereen bedanken voor de vele boodschappen, die we mee hebben gekregen.

Het was weer erg leuk en hebben alweer zin in volgend jaar.

Groetjes van de jeugd

 

Jeugdkamp 01     Jeugdkamp 02     Jeugdkamp Pizzaria

Kamp 2018

De kogel is door de .....

We gaan op kamp met een best wel grote  jeugdgroep dus dat wordt weer heel gezellig!!

 

Dit keer gaan we naar vakantiepark de Weerterbergen in Weert, van 21sept tm 23sept.

Naast wat leuke activiteiten hebben we ook bedacht om er een lounge weekend van te maken.!!!

 

Naast een mooie donatie en een kleine bijdrage van de jeugdleden doen we ook een beroep u /jullie om net als de voorgaande jaren weer wat boodschapjes voor ons te halen 

De komende zondagen liggen er boodschappen briefjes klaar  met daarop artikelen die dan voor ons gekocht mogen worden!

De gekochte artikelen kan u /jullie dan weer in leveren,bij Yvonne, Aldert of Aline of in een van de kerken.

Namens de jeugd en de leiding alvast hartelijk dank voor de medewerking.

Natuurlijk hoort u /jullie hoe het kamp is geweest !!

tent

 

 

 

Groeten leiding en de jeugdleden

12 november 2017 Jeugdkerk

 

  

Jeugdkerk

1x in de maand is er Jeugdkerk. Op deze kerkdiensten wordt er iets meer aandacht besteed aan de jeugd om het aantrekkelijker te maken om naar de kerk te gaan. Vaak wordt er gepraat over wat ons bezig houdt. Deze week ging het over onze lasten. We kregen de opdracht deze op te schrijven, uit te knippen en er overheen te lopen. Dit was bedoelt om het achter je te laten.

    

Ook worden er actuele onderwerpen besproken zoals drugs en vluchtelingen. Ook gaan we dit jaar weer naar een vluchtelingenkamp om de mensen daar te helpen. Tussen alles door is er ook nog tijd om lol met elkaar te hebben. Op die manier proberen we meer van de bijbel te leren op een leuke en gezellige manier.

    

Coendert

 


 

21 oktober 2017

 

Eerste jeugdavond 15+

 

Carme:

De eerste bijeenkomst is geweest. Erg gezellig met elkaar gehad. Dit beloofd nog een leuk jaar te worden

Stephan:

Was een hele gezellige avond en ook gelijk een mooie opkomst voor de eerste avond.

Manon:

Uit de 15- groep zijn er een aantal doorgestroomd naar de 15+ groep. 

Onze groep bestaat daarom nu uit 14 jeugd en 2 leiding.

We komen elke maand één keer bij elkaar en we behandelen dan een thema. Zo hebben we bij de eerste bijeenkomst het gehad over discriminatie. We hebben stellingen behandeld over het verhaal van Daniel in de leeuwenkuil.

We hebben ook een spel gedaan van hoe uniek iedereen is.

 


 

Jeugddienst 07 mei 2017

 

       

De jeugddienst hoe gaaf was deze dienst ??

 

- Loes

Ik vond de opzet en de inhoud van de dienst erg goed bij ons thema passen, omdat als je de hele inhoud bekeek er veel overeenkomsten waren tussen de betekenis van het werk van Carmen en de inhoud van onze dienst.

-Huub

Ik vond de preek heel mooi, en het spel met de stellingen was erg leuk

-Carme

Ik vond de stellingen erg leuk. Je merkte aan de mensen in de kerk dat ze het ook leuk vonden en iedereen deed ook lekker mee. Super!! Het was een bijzondere maar zeer geslaagde dienst :)

-Geertje

Ik vond het stellingenspel leuk, werd vooral leuk gepresenteerd en er werd leuk meegedaan. Ook het avondmaal vond ik mooi omdat het anders was dan normaal.

-Kresten

Vooral de liedjes vond ik mooi

-Stephan

Het was heel interessant om te zien dat het avondmaal op verschillende manieren gevierd kan worden. En vooral de stellingen waren *ERG* leuk!!

-Rija

Ik vond vooral het avondmaal uitgedeeld door de jeugd erg mooi. Voor mij mag het altijd zo gaan!

-Yvonne

Ik vond de teksten van de liedjes erg mooi en ontroerend.

En dat de jeugd bij het avondmaal het brood en de wijn uitdeelde, dat was een mooi gezicht, allemaal jeugd tussen de mensen.

En wat was de taart lekker!

-Noah

Ik vond de liedjes en het avondmaal het allerleukste van de dienst

-Naomi

Ik vond de liedjes wel leuk want dat was meer die wij ook wel kenden als jeugd

-Aline

Wow!! wat een super dienst was dat op 7 mei (jeugddienst). Ik kan niet echt iets opnoemen wat ik het mooist vond. Ja 1 ding wel .... Dat we met z'n allen iets moois hebben neergezet! Iedereen super bedankt zowel voor als achter schermen!

-Carmen (uit Moldavië)

Beste Rija en alle jongeren en ds Hette 

Wat ontzettend leuk om te zien dat jullie je zo hebben ingezet voor Moldavië tijdens de afgelopen kerkdienst. Ik heb de foto's gezien op de site en de liturgie gelezen. Heel mooi. Voor mij ook bemoedigend om te zien dat jullie zo meeleven en open staan voor een ander. Heel erg bedankt! Ik houd jullie op de hoogte van de ontwikkelingen hier. Veel zegen met al het goede waar jullie in Nederland mee bezig zijn. 

Hartelijke groet, 

Carmen.

Fotogalerie

Digitaal

Find Us On FaceBook - Image

Zoeken

Gebruik van cookies maakt het gemakkelijker om onze website te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website geeft u ons toestemming cookies te gebruiken.
Akkoord Afwijzen