ZWO project 2019:  Red een Kind

"Ik wil jou van harte dienen": dat is het thema van de dienst, die Red een Kind op de Startzondag (8 september) bij ons komt verzorgen. Geïnspireerd door zijn reis naar Rwanda schreef gastspreker Jenne Minnema de preek voor deze dienst. Deze organisatie gelooft dat elk kind een uniek geschenk van God is en niet bestemd is om in armoede te leven.  

Met uw bijdrage sponsoren wij als PG West Maas en Waal 3 kinderen, die deelnemen aan het dorpsprogramma van Red een Kind, waarin de levensomstandigheden van kinderen, hun gezin en hun hele dorp verbeterd worden. Dat doen ze onder anderen door het opzetten van zelfhulpgroepen, waarin ouders leren samen te werken en hun inkomen te vergroten. Dat werkt! Kinderen krijgen toekomst. Gezinnen krijgen hoop. Sterker nog: het hele dorp groeit. En dat in 5 tot 7 jaar.

Ik heb u al eerder verteld over Jean Claude Gisubizu, een jongen van 13 uit Rusizi, Rwanda. Hij is  een van de kinderen, die door onze gemeente wordt gesponsord.

Nu zal ik u voorstellen aan Miriam Uwineza, een van de 2 andere kinderen die we ook sponsoren:

Miriam is een meisje van bijna 9 jaar, die samen met haar ouders en zusje van 4 in Rusizi, Rwanda, woont. Ze zit in de 2e klas en haar schoolprestaties zijn redelijk. Maar ze doet hard haar best, want ze wil later lerares worden. Ze houdt van korfballen en eet graag bonen met rijst.

Miriams ouders hebben een klein stukje land, waar ze eten op verbouwen voor hun eigen gezin. Ze doen allebei allerlei willekeurige klusjes om te overleven. Ze verdienen 800 Rwf (ong 1 euro) per dag, maar dat is niet genoeg om te voorzien in de basisbehoeften van het gezin, zoals voedseltekort,  tekort aan schoolmaterialen en medische hulp.

Miriams moeder wordt door Red een Kind geholpen om deel te nemen aan een zelfhulpgroep, waar ze trainingen krijgt in bedrijfsgerelateerde vaardigheden, zoals sparen, leningbeheer en ondernemerschap.

Ze kan geld lenen van wat haar groep bij elkaar heeft gespaard en zo haar eigen kleine bedrijfje opzetten. Zo kan ze het inkomen voor haar gezin vergroten.

Miriam en haar zusje kunnen ook deelnemen aan kindergroepen, om verschillende vaardigheden te leren, zodat ze zich bewust kunnen zijn van hun rechten.

Volgende keer zal ik wat vertellen over Foebe Inezayayo, het derde kind, die wij als kerk sponsoren.

En u bent dus van harte uitgenodigd voor de themadienst, verzorgd door Red een Kind, op de Startzondag 8 september.

Namens de diaconie,

Yvonne Stuiver

Fotogalerie

Digitaal

Find Us On FaceBook - Image

of schrijf je in voor het automatisch ontvangen van nieuwsberichten via e-mail:

Zoeken

Gebruik van cookies maakt het gemakkelijker om onze website te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website geeft u ons toestemming cookies te gebruiken.